Beépített pincérek másolták a hitelkártyákat New York luxuséttermeiben

Vágólapra másolva!
New York legnépszerűbb luxuséttermeiben dolgoztak azok a beépített pincérek, akik prémium hitelkártyák, például fekete American Express hitelkártyák adatait lopták el, majd azokkal dollármilliókat költöttek luxuscikkekre és drága borokra.
Vágólapra másolva!

A vádak szerint közel harminc tagból állt az a bűnbanda, amelynek tagjai hitelkártyaadatokat loptak New York éttermeiben, majd azt felhasználva rengeteget költöttek a luxustermékeket áruló boltokban. Miután bűnbandájukat leleplezte a manhattani rendőrség, mellette zsarolással, összeesküvéssel és nagy értékű lopással vádolják őket - számol be az esetről a brit Telegraph.

Hét éttermi pincért azzal vádoltak meg az ügyészek, hogy a 41 éves Luis Damian irányításával kártyamásoló eszközöket használtak. A banda tagjai hamis igazolványokat készítettek a kártyatulajdonos nevére, és azzal mentek vásárolni, az így megszerzett árut pedig később eladták.

Az állítólag a Smith and Wollensky's vagy a Capital Grille nevű étteremben fogyasztó emberek közül azokra fókuszáltak, akik prémium kategóriájú hitelkártyákkal fizettek, például fekete American Express-szel, melyeknél a drága vásárlásokra nem figyelmeztették az ügyfeleket a bankok. Az ügyész szerint a tolvajok óvatosak voltak, és csak akkor használtak egy kártyát, ha annak extrém magas, vagy limit nélküli hitelkerete volt.

A rendőrség 1,1 milliárd dollár készpénzt, és 1 millió dollár értékű tárgyat foglalt le a banda tagjainál, például 100 darab drága táskát és luxusborokat. Hogy leplezzék a rendszert, egyszerre csak 35 ezer dollár értékben vásároltak, és az egyes kártyákat csak három napig használták. A vádlottak tagadtak, ha elítélik őket, akár 25 évet is kaphatnak.

Az egyik legkívánatosabb hitelkártya az American Express fekete plasztikja. A hitelkártyát nem igényelheti akárki, mert meghívásos a rendszer. Az éves kártyadíj 2500 dollár, és dollárszázezrekben meghatározott az az összeg is, melyért évente vásárolni kell vele.