Kifütyülték Putyint a moszkvai Olimpiai Stadionban

Vágólapra másolva!
Az orosz minisztrerelnök az orosz nehézsúlyú MMA-harcosnak, Fedor Emelianenkónak gratulálva lépett be a ringbe a moszkvai Olimpiai Stadionban, amikor az egész közönség fújjolni és fütyülni kezdett. Putyin láthatóan megdöbbent a negatív reakció miatt, de hamar visszanyerte lélekjelenlétét.
Vágólapra másolva!

A cselgáncsrajongó Vlagyimir Putyin régóta csodálja az orosz nehézsúlyú MMA-harcost, Fedor Emelianenkót, aki vasárnap este az amerikai Jeff Monson ellen küzdött a moszkvai Olimpia Stadionban - írja internetes oldalán a Guardian című brit napilap.

Miután Emelianenko megnyerte a meccset, Putyin belépett a ringbe, hogy gratuláljon neki, de erre a huszonkétezer fős Olimpiai Stadion egyöntetűen elkezdte kifütyülni és fújjolni, a bekiabálásokat és a sípolást tisztán lehetett hallani az élő televíziós adásban - olvasható a brit lap beszámolójában.

Az orosz profiboksz szövetség szóvivője az egyik moszkvai rádiónak azt mondta, hogy Putyin láthatóan megdöbbent a negatív reakció miatt, de a kormányfő gyorsan visszanyerte lélekjelenlétét. A hatalmas hangzavaron keresztül gratulált Emelianenkónak, akit "igazi orosz vitéznek" nevezett.

Forrás: AFP
Putyin a ringben

Putyin szeptember végén jelentette be, hogy négy év miniszterelnökség után indul a jövő márciusi elnökválasztáson. Putyin 2000-2008 között volt már orosz elnök, de az akkor érvényes alkotmány szerint nem indulhatott harmadszor is a tisztségért. A választási kampány már be is indult.

Miközben Putyinnak még mindig magas a támogatottsága Ororszországban, népszerűségi mutatója mégis visszaesett az elmúlt hónapokban - írja a Guardian. A Levada Központ nevű független közvélemény-kutató cég legutóbbi, októberi felmérése szerint Putyin népszerűségi mutatója most 61 százalékos, míg egy éve, 77 százalékos volt.

Úgy tűnik, az oroszok - különösen a nagyvárosiak és a moszkvaiak - most kevésbé örülnek a volt elnök televíziós szerepléseinek - írja a brit lap. Múlt hónapban Putyin azzal került be a hírekbe, hogy egy búvárkodás során két ősi görög kancsó töredékét találta meg a tenger fenekén. Szóvivője később elismerte, hogy a két ókori görög amfórát előre odakészítették a búvárkodó miniszterelnöknek.