Újabb neonáci férfit vettek őrizetbe tíz németországi gyilkosság miatt

Vágólapra másolva!
A német rendőrség gyanúja szerint a 32 éves Andre E. készíthette azt a videót, amelyen magukat magasztalták a merényletekkel és tíz ember meggyilkolásával is gyanúsított német neonácik.
Vágólapra másolva!

Terrorista hálózat támogatásának gyanújával újabb neonáci férfit vettek őrizetbe Németországban - közölte csütörtökön a karlsruhei székhelyű szövetségi ügyészség.

A 32 éves férfit Brandenburg tartományban, Potsdamban fogta el a határőrség különleges terrorelhárítási egysége (GSG 9) - írja internetes oldalán a BBC brit közszolgálati médium. A férfit azzal gyanúsítják, hogy kétszer is segítséget nyújtott a Nemzetiszocialista Illegalitás (NSU) nevű terrorista szervezetnek. Elfogásával egyidejűleg a rendőrség házkutatást tartott az illető zwickaui lakásán, valamint három másik lakásban Jénában és Drezdában is.

Az NSU-nak volt a tagja az a két férfi, akik a hónap elején öngyilkosságot követtek el, miután a hatóságok a nyomukra bukkantak. Őket, valamint magát önként feladó társukat, egy 32 éves nőt gyanúsítják nyolc török és egy görög bevándorló, valamint egy német rendőrnő meggyilkolásával. A gyilkosságokat 2000 és 2007 között, különböző német városokban hajtották végre.

Forrás: MTI/EPA/Bernd Settnik
Itt lakott Andre E.

A most elfogott, az ügyészség által csak Andre E.-nek nevezett férfit már meggyanúsították azzal, hogy 2007-ben ő készítette azt a videót, amelyen többen bevallják, hogy ők követték el a gyilkosságokat.

Andre E. várhatóan kedden áll bíróság elé.