Megúszta a merényletet az új líbiai kormányfő

Vágólapra másolva!
Két kísérője meghalt, Abdur-Rahmán al-Kíb frissen beiktatott líbiai miniszterelnök azonban sértetlenül megúszta azt a merényletet, amelyet ismeretlenek követtek el ellene szombat este. A merénylőkről, és a támadásról egyelőre nem tudni további részleteket.
Vágólapra másolva!

Merényletet követtek el az új líbiai kormányfő ellen, aki sértetlenül megúszta a támadást, de két kísérője életét vesztette - közölte vasárnap egy, a belbiztonsági szolgálatokhoz közeli forrás a spanyol hírügynökséggel.

A merénylet még szombaton történt, amikor Abdur-Rahmán al-Kíb miniszterelnök egy küldöttség élén az állami rádió központjába látogatott Tripoli peremén. Az épületbe lépve egy csoport fegyveres tüzet nyitott rájuk. A kormányfő kísérői közül ketten meghaltak, öten megsebesültek. Két támadót elfogtak.

A merénylők kilétét és tettük indokát a névtelenség homályában maradó forrás nem tudta megmondani, de a feltételezése szerint a megdöntött Kadhafi-rendszer "ötödik hadoszlopának" a tagjai.

A merénylet többi részlete egyelőre nem ismeretes. Al-Kib kormányát csütörtökön iktatták be, de máris vannak olyan törzsek és csoportok, amelyek bírálták, mert ők képviselet nélkül maradtak benne.