Meghalt Sztálin lánya

meghalt Josef Sztálin lánya Szvetlana Allilujeva
Vágólapra másolva!
A volt szovjet diktátor lánya 85 éves volt, halálát vastagbélrák okozta. Sztálinnak még két unokája él, egyikük az Egyesült Államokban, másikuk Szibériában.
Vágólapra másolva!

Sztálin lánya 1967-ben disszidált, ezzel nagy felháborodást váltott ki a Szovjetunióban és az Egyesült Államokban is. 41 éves volt, amikor New Yorkba érkezett, akkor azt nyilatkozta, azért ment az Egyesült Államokba, mert a Szovjetunióban nem tudta kifejezni önmagát.

Sztálin lánya életének utolsó évtizedeiben a nyilvánosságtól visszavonultan élt, és halálát ugyanolyan titokzatosság övezte, mint az életét. Az otthonául szolgáló település temetkezési vállalata nem volt hajlandó megerősíteni a haláláról szóló első, az interneten megjelent híreket, mint ahogy az Oregon állambeli Portlandben élő lánya sem. Azt, hogy Lana Peters elhunyt, végül Mary Turner, Richland megyei halottkém jelentette be hivatalosan.

Lana Petersnek három gyereke volt. Egyik lánya Olga, Chrese Evans néven él Portlandben, másik lánya, Katya vulkánkutató Szibériában, fia, Josef pedig 63 éves korában halt meg Moszkvában.