Megszólalt a szexuális zaklatással vádolt Herman Cain állítólagos szeretője

2011.11.29. 6:49

Különböző amerikai városok luxusszállodáiban találkozott egymással éveken keresztül a szexuális zaklatással vádolt republikánus elnökaspiráns és szeretője - állítja egy Ginger White nevű hölgy. A nő egy televíziós interjúban azt mondta: tizenhárom évig volt viszonya a politikussal, aki szerinte sosem lenne képes bántani egy nőt. Herman Cain az interjú után közleményben tudatta: felesége még mindig mellette áll, és nem lép vissza a választási versenytől.

Egy amerikai nő hétfőn az állította, hogy 13 éven át viszonya volt a republikánus párt hivatalos elnökjelöltségének elnyerésére pályázó Herman Cainnel. "Nem volt ez egy komplikált ügy. Tudtam én, hogy nős. És annak is a tudatában voltam, hogy egy nagyon nem helyénvaló helyzetbe, kapcsolatba kerültem bele" - közölte Ginger White a WAGA atlantai tévéállomás weboldalára feltöltött nyilatkozatában.

Cain, néhány perccel az előtt, hogy a nővel készült interjú a adásba került volna, egy, a CNN-nek adott interjúban megpróbálta megcáfolni az állításokat. "Egy személy azzal fog megvádolni, hogy huzamosabb ideig viszonyt folytattam vele. Ő olyan valaki, akit ismerek, aki az ismerősöm, és akiről azt gondoltam, hogy a barátom is" - mondta a politikus.

A volt pizzaláncvezér elmondása szerint a felesége reakciója az ügyre volt, hogy "már megint kezdik?". Herman Cain leszögezte, hogy amíg a felesége mögötte áll és ameddig hisz neki, nem lép vissza a választási versenytől.

Ginger White azt állította a televízióban: a többször megszakadt viszony a 90-es évek végén kezdődött a Kentucky állambeli Louisville-ben, ahol Cain a Nemzeti Étteremszövetség elnökeként előadást tartott. A szervezetnek White is tagja volt. Cain a szállodai szobájába hívta őt, ahol elővette az előjegyzési naptárát, és megkérdezte tőle, hogy nem lenne-e kedve Kaliforniában, Palms Springsben találkozni vele. Ezután különböző városok luxusszállodáiban adtak egymásnak randevút. White - közlése szerint - nyolc hónapja érintkezett utoljára Herman Cainnel, még az előtt, hogy bejelentette jelöltségét. A nő állítását a telefonszámlájával támasztotta alá, amelynek tanúsága szerint az utóbbi négy hónap alatt 61 alkalommal hívta Caint vagy küldött neki üzenetet. Amikor a WAGA felhívta a számot, a telefont Cain vette fel, és elismerte, hogy tudja, kicsoda White, de azt mondta, hogy anyagilag támogatja a nőt.

Ginger White elmondta: mélyen felháborította őt, hogy két meg nem nevezett nő zaklatással vádolta Caint, aki vele soha ilyet nem tett. A WAGA kinyomozta, hogy White 2001-ben szexuális zaklatással vádolta meg a munkáltatóját, és 23 évvel ezelőtt csődöt jelentett Kentuckyban. A nőt, aki egyedül neveli két gyerekét, az elmúlt hat év során többször is kilakoltatták, a legutóbb novemberben. A csatorna azt is kiderítette, hogy White egyik volt üzleti partnere azzal vádolta meg őt, hogy folyamatos e-mailekkel és sms-üzenetekkel zaklatja, de az ügyet végül ejtették.

Az interjú után Cain közleményt adott ki, amely szerint az amerikai közönség belefáradt a mocskos politizálásba és a lejárató taktikába, és az állította, hogy azok próbálják meg besározni, akik félnek attól, hogy elnök lesz. A Cain ügyvédje által kiadott közlemény viszont, anélkül, hogy tagadta volna Ginger White állításait, arra helyezte a hangsúlyt, hogy senkit sem faggathatnak a szexuális magánéletéről, s hogy a médiatudósítások témájának határa a hálószobán kívül húzódik. A jogi képviselő rámutatott, hogy az ügyet Cain a feleségével már megbeszélte, és az vádakat a médiával nem köteles megbeszélni.

Az elmúlt hetekben egy Sharon Bialek nevű hölgy azt állította, hogy Cain 1997-ben megfogdosta őt egy Washingtonban tartott vacsora után. Karen Kraushaar szintén zaklatással vádolta meg Caint, de nem tárta a nagyközönség elé, hogy voltaképpen mi is történt. Két másik nő egyelőre a nevét sem volt hajlandó a nyilvánosság elé tárni. Herman Cain tagadja mind az öt nő állításait.

KAPCSOLÓDÓ CIKK