Lövöldözés volt Isztambulban a Topkapi-palotánál

Vágólapra másolva!
Egy katonát és egy biztonsági őrt sebesített meg a férfi, aki Isztambul egyik kedvenc turistalátványossága közelében kezdett lövöldözni. Az AP beszámolója szerint egy török miniszter közölte: a férfi líbiai származású volt.
Vágólapra másolva!

Lövöldözött egy férfi szerdán az isztambuli Topkapi-palotánál, és legalább két embert megsebesített, majd lelőtték - jelentette a török média

Szemtanúk szerint a támadó berohant a palota udvarára, miközben azt kiabálta: "Allah akbar!" Ezután vaktában lövöldözni kezdett, és eltalált egy katonát és egy biztonsági őrt. A sebesülteket kórházba szállították.

Ezután egymásnak ellentmondó jelentések szóltak az eseményekről. Volt olyan tudósítás, amely szerint a férfit rövid időn belül lelőtték, mások szerint lövöldözés tört ki a támadó és a biztonsági erők között, és ez hallatszott is televíziók élő közvetítésében.

Az AP amerikai hírügynökség első jelentése úgy szólt, hogy az eset a Kék mecset előtt történt. A Kék mecset nem messze van a Topkapitól. A hírügynökség egyébként beszámolt arról, hogy egy török miniszter közölte: a férfi líbiai származású volt.

A CNN Türk televízió mutatott egy fényképet az állítólagos támadóról, és ezen egy férfi félautomata vadászfegyverrel, töltényövvel a derekán, hátizsákkal látható. Tettének oka egyelőre nem ismert.