Strauss-Kahn állítólag ostobaságnak tartja hatperces viszonyát a szobalánnyal

Vágólapra másolva!
Egy állítólag Dominique Strauss-Kahnnal készített interjúkon alapuló könyvben a volt IMF-vezér azt állítja, hogy közös megegyezéssel feküdt le májusban Nafissatou Diallóval, ami figyelembe véve a következményeket "ostobaság" volt.
Vágólapra másolva!

Könyvet írt Dominique Strauss-Kahn nemierőszak-ügyéről a korábbi IMF-vezető életrajzírója - írja a brit BBC. A szerző, Michel Taubmann szerint a könyv Strauss-Kahn beszámolójaként értékelhető a történtekről, a francia politikus azonban egyelőre nem kommentálta a könyvben leírtakat.

Strauss-Kahn a könyvben "konszenzuson alapulónak, de ostobaságnak" nevezte Nafissatou Diallóval folytatott hatperces szexuális kapcsolatát, ami után nemi erőszak gyanújával letartóztatták New Yorkban. Strauss-Kahn az ügy folyományaként lemondott IMF-vezetői posztjáról, és elvesztette az esélyt, hogy induljon a francia elnökválasztáson.

A könyv szerint a szexuális aktus előtt Diallo "sokatmondó pillantást" váltott Strauss-Kahnnal, mikor a politikus befejezte a zuhanyzást, aki ezt a pillantást "felajánlkozásként" értelmezte. A könyvben Strauss-Kahn azt állítja, hogy Diallo egy ellene szőtt összeesküvés szereplője volt, és hogy a nő az aktus után ellopta a mobilját. Taubmann a könyvről elmondta, hogy a könyv hat Strauss-Kahnnal készített interjún alapul. Diallo ügyvédje abszurdnak nevezte a könyv állításait. Strauss-Kahnt felmentették az ellene felhozott vádak alól az ügyben.