Kellemes zenével kedveskednek az orosz katonáknak a választások előtt

Vágólapra másolva!
Ünnepi reggelivel és kellemes zenével kedveskednek a védelmi minisztérium munkatársai az orosz katonáknak a vasárnapi parlamenti választások előtt. Szakértők szerint a hagyományosan a hadsereg támogatására támaszkodó Vlagyimir Putyin pártja a jelenleginél kevesebb helyet fog szerezni az orosz parlamentben.
Vágólapra másolva!

"Kellemes zenével" ébresztik az orosz katonákat a vasárnapi, orosz parlamenti választások előtt - írja az angol Telegraph. Az újság egy orosz lapra hivatkozva azt írja, hogy a katonák "ünnepi reggelit" is kapnak a védelmi minisztérium munkatársaitól, akik országszerte felkeresték a hadsereg laktanyáit.

Az ország egymilliós hadserege hagyományosan Vlagyimir Putyin pártjának, az Egységes Oroszországnak a legerősebb támogatója. A párt várhatóan számít a katonák szavazataira, ugyanis az előzetes felmérések szerint veszíteni fognak a parlamenti többségükből, az eddigi 315 képviselői hely helyett csupán 252-253 helyet fognak szerezni a vasárnapi választásokon.

Az orosz Izvestia újság a Telegraph szerint névtelen forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a védelmi minisztérium munkatársai nem adnak parancsokat a katonáknak, csak javaslatokat. Egyébként arra is bátorítják őket, hogy nézzék az állami televíziót, amely a Telegraph szerint a Kreml befolyása alatt áll.

Az újság szerint az orosz katonák többsége az Egységes Oroszországot támogatja. "A hadsereg egy jól szervezett, konzervatív, hazafias szervezet, Putyin pedig lenyűgözi a tiszteket, mert megtestesíti a profi katona és a jó vezető ideálját" - mondta Mikhail Barabanov, egy moszkvai katonai szaklap szerkesztője.