Néhány napja nagy botrányt kavart az indiai FHM decemberi címlapja, amelyen Veena Malik pakisztáni színésznő meztelenül pózol, karján a pakisztáni hírszerzés betűivel. A színésznő most beperelte a magazint, mert azt állítja, hogy manipulálták a képeit, ő nem vetkőzött le teljesen.

A világ egyik legbefolyásosabb kémügynöksége, egy bollywoodi glamúr cica és egy hiányzó bugyi - ezek mind egyszerre szerepelnek az indiai FHM címlapján - írja internetes oldalán a Telegraph című brit napilap. Még mielőtt a decemberi szám az újságárusokhoz került volna, címlapja nagy vihart kavart a médiában, a pakisztáni kormány pedig megígérte, hogy ki fogja vizsgálni a jogsértő kép körülményeit.

Veena Malik pakisztáni színésznő elismerte, hogy melltartó nélkül pózolt a magazinnak, karján az ISI betűivel, ami ironikus utalás Pakisztán egyik vitatott hírszerző ügynökségére. Most azonban azzal vádolta meg a magazint, hogy manipulálták a fotót, mert a színésznő állítása szerint nem teljesen meztelenül pózolt - írja a Telegraph. Az interneten a címlapfotónak egy olyan verziója is kering, amelyen a színésznő derekát egy töltényekkel teli öv öleli át.

"Beleegyeztem a fotózásba és az ISI tetoválásba is, de nem voltam teljesen meztelen a képeken. Manipulálták a képeimet" - mondta Veena Malik egy pakisztáni tévécsatornának. Ügyvédei figyelmeztetést küldtek az FHM Indiának, hogy vonják vissza a decemberi számot, és fizessenek 2 millió dollár kártérítést.

A Telegraph írása szerint már önmagában a tetoválás is kicsapta volna a biztosítékot, hiszen az ISI-t gyakran vádolják terrorista merényletekkel. Mindemellett a meztelen fotók ritkák a konzervatív Indiában, és még ritkábbak a muszlim vallású Pakisztánban, ahol az egyház kifejezetten elítélte a képet.

A pakisztáni belügyminiszter szerint mindenekelőtt ki kell deríteni, hogy a fotó valódi-e, vagy hamisítvány.

Az FHM India szerkesztője visszautasította a színésznő vádjait. "Talán megijedt attól, hogy mekkora botrányt kavart a kép, és talán ezért tagadja, hogy meztelenül pózolt. Mi nem photoshopoltuk és nem hamisítottuk a címlapot. Ő így néz ki, elképesztő teste van" - nyilatkozta Kabeer Sharma, a lap szerkesztője.