Szilveszteri terrorveszélyre figyelmeztetnek Goa strandjain

Vágólapra másolva!
Az indiai hírszerzés információi szerint fennáll a veszélye, hogy terrortámadásokra készülnek karácsonykor és szilveszterkor Goa strandjainál.
Vágólapra másolva!

Figyelmeztetést adtak ki az indiai Goa állam népszerű strandjaira, miután különböző információk érkeztek arról, hogy a nyugati partoknál terrortámadásokra lehet számítani karácsonykor és szilveszter éjjelén - írja az IBN live internetes oldala a rendőrség közlésére hivatkozva.

A figyelmeztetés az "országban uralkodó állapotokon" alapszik, a hírszerzés szerint valós veszélye van egy India nyugati partjai elleni terrorista támadásnak, valamint annak, hogy "antiszociális elemek" bűnözési szándékkal tűnnek majd fel Goa partjainál.

A rendőrség azt kéri a szálloda- és internetkávézó-üzemeltetőktől, hogy különös figyelemmel legyenek a következő időszakban, fennáll ugyanis a veszélye, hogy "nemzetellenes erők" veszik igénybe szolgáltatásaikat.

A part menti állam kedvelt turistacélpont, sokan itt ünneplik a karácsonyt és a szilvesztert. Goába évente 25 ezer turista érkezik, közülük négyezren külföldiek. Több magyar utazási iroda is kínál olyan utakat, amelyeknek része a goai szilveszteri buli.