Az oktatási intézményhez tartozó egyik rendőrt egy közlekedési rutinellenőrzéskor lőtték le, később még egy holttestet találtak az egyetem parkolójában. Az ismeretlen elkövetőt még keresik.

Két halálos áldozata van a Virginiai Műszaki Egyetemen csütörtökön kitört lövöldözésnek - írja a CNN csatorna online oldala. Az incidens az egyetem közleménye szerint rutinszerű közlekedési ellenőrzéssel kezdődött: az intézményhez tartozó egyik rendőr megállított egy autót, amelyből tüzet nyitottak rá. A lövések halálosan megsebesítették a rendőrt. A lövöldözést több szemtanú is látta - mondta az egyetem szóvivője.

A tettes a gyilkosság után az oktatási intézmény parkolója felé menekült, ahol később egy másik holttestet találtak, azt azonban egyelőre még nem azonosították. A rendőrség lezárta az egyetem területét. Az ismeretlen elkövetőt még keresik.

A Blacksburgben található tanintézményben történt 2007. április 16-án az Egyesült Államok történetének legvéresebb ámokfutása, amelynek következtében 32 ember meghalt, 25 pedig megsebesült. Az akkori gyilkosságok elkövetője az egyetem 23 éves, angolszakos diákja, a dél-koreai Cso Szjung Huj volt, aki magával is végzett. Cso első két áldozata a volt barátnője és annak új barátja volt. A féltékenységből elkövetett kettős gyilkosság után az ámokfutó válogatás nélkül elkezdett lőni diáktársaira.