Csaknem százan meghaltak egy indiai kórháztűzben

Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki péntek hajnalban egy kórházban az indiai Kolkatában. Az eddigi adatok szerint több mint nyolcvanak meghaltak, többségében a kórházban ápolt betegek. A hatóságok szerint a kórházi alkalmazottak a tűz kitörésekor elmenekültek, és magukra hagyták az ápoltakat.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb 88 ember életét vesztette, amikor tűz ütött ki a kelet-indiai Kolkata (Kalkutta) egyik kórházában - közölte a brit BBC. A lángok péntek kora reggel a többemeletes épület alagsorában csaptak fel, ahol gyúlékony anyagokat tároltak, majd gyorsan továbbterjedtek a többi emeletre is. A tűzoltóknak öt óra alatt sikerült megfékezniük a tüzet.

Forrás: MTI/EPA/Pijal Adhikari
Egy beteget mentenek ki az épületből tűzoltók

A tűz legtöbb áldozata a kórházban ápolt betegek közül került ki. Sokan csapdába estek a kórtermükben, és megfulladtak. Az áldozatok száma vélhetően tovább nő majd, miután a mentést végző csapatok még nem érték el az összes szintet. Az intézményben 160 beteget ápoltak. Közülük ötvenet sikerült kimenteni, őket egy másik kórházba szállították át.

A hatóságok azzal vádolják az intézmény személyzetét, hogy az ápoltakat cserbenhagyva kimenekült az épületből. A tartomány vezetője szerint a magánkórház engedélyét törölték. Mint fogalmazott, a tűz megbocsáthatatlan bűn, és a felelősök a lehető legkeményebb büntetést kapják majd.