Elfogták a megszállott brit tojástolvajt

Vágólapra másolva!
Matthew Gonshaw lakásában védett madarak mintegy hétszáz tojását találták meg. A bíróság féléves börtönbüntetésre ítélte.
Vágólapra másolva!

Negyedszer került börtönbe egy visszaeső brit tolvaj, aki védett vadmadarak - a többi között halászsasok és szirti sasok - tojásait tulajdonította el a fészkekből. A vád szerint a 49 éves londoni Matthew Gonshaw Nagy-Britannia egyik legaktívabb és legkitartóbb tojástolvaja - írja a Guardian című brit lap. Az otthonában csaknem hétszáz vadmadártojást találtak. Néhányat röviddel az előtt lopott el, hogy a madarak kikeltek volna, ezért a vád a tárgyaláson hangsúlyozta, hogy a férfi szinte a madarakat lopta el. A rendőrség több térképre, hegymászó-felszerelésre és álcázó ruhákra is bukkant a lakásában.

A férfit már 2002-ben és 2006-ben is elítélték - akkor kétszer is. Most hat hónapra kell börtönbe vonulnia, miután beismerte a tettét. A Guardian szerint Gonshaw magányos elkövető, akinek enciklopédikus tudása van a vadmadarakról. A bíró szerint a tettével veszélybe sodorta a védett madarakat, és kárt okozott a helyi közösségnek is.