Láncra vert diákokat szabadítottak ki egy pakisztáni iskolából

Vágólapra másolva!
Több mint ötven, állításuk szerint megkínzott, és éheztetett diákot szabadítottak ki a pakisztáni rendőrök egy karacsi egyházi iskolából. A 12 és 45 év közötti diákok nagy része kábítószerfüggő volt, és családjuk küldte őket az intézménybe.
Vágólapra másolva!

A pakisztáni rendőrség összesen 54, láncra vert diákot szabadított ki egy pakisztáni egyházi iskolából Karacsiban - írja a brit Guardian online kiadása kedden. A 12 és 45 év közötti diákokat állításuk szerint verték és éheztették. Több diákon kínzások nyomai voltak láthatók, amikor kiszabadították őket, a brit lap szerint az egyházi iskola vezetője elszökött a rendőri rajtaütéskor.

A rendőrség vizsgálja, hogy az iskolában történteknek van-e közük a térségben működő valamely militáns csoporthoz, például az al-Kaidához. A Guardian emlékeztet arra, hogy ezek a szervezetek gyakran toboroznak követőket a pakisztáni egyházi iskolákból. Az iskolában végrehajtott rajtaütés egyik rendőri vezetője szerint azonban nem egyértelműek az iskolában történtek.

Rao Anwar szerint az iskolában talált, láncra vert diákok nagy részét a családja küldte az intézménybe, mint mondta, nagy részük drogfüggő, akik kezelésen vettek részt az egyházi iskolában. "Voltak közöttük drogfüggők, de bűnözők is, azért tartották őket láncon, hogy ne tudjanak megszökni" - mondta. Az egyik helyi televíziónak nyilatkozott egy, magát Abdullahnak nevező férfi, aki szerint nincsen semmi gond a láncokkal. "Csak a láncok tartják vissza a heroinfüggőket" - mondta. A férfi állítása szerint maga vitte el 35 éves kábítószerfüggő bátyját az intézménybe, hogy meggyógyítsák.