A Kubát 1959-től 2006-ig vezető Fidel Castro bekerült a Guinness-rekordok könyvébe mint az az ember, akit leggyakrabban akartak meggyilkolni, összesen 638 alkalommal - írja egy kubai hírportál. Volt, hogy robbanóanyagot tettek a cipőjébe, máskor kígyómérget injekcióztak a szivarjába.

A kubai forradalom történelmi vezetője, Fidel Castro az az ember, akit a leggyakrabban akartak meggyilkolni a Guinness-rekordok könyve és az emberölési kísérletek többségét megrendelő amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) levéltára szerint - írja a Cubadetate hírportál.

A Cubadebate szerint 2006-ig, amikor egészségi okokból Fidel Castro kivonult a hatalomból, és átadta az irányítást öccsének, Raúl Castrónak, "638 gyilkosságot kíséreltek meg ellene, szinte valamennyit a CIA irányítása alatt".

A meggyilkolását célzó módszerek változatosak voltak: egyebek mellett robbanóanyagot tettek a cipőjébe, kígyómérget injekcióztak a szivarjába, sőt kis robbanószerkezetet szereltek egy baseball-labdába - írja a kubai internetes lap.

A Cubadebate szerint "azóta tervezték fizikai megsemmisítését, amióta a kubai forradalom élére állt és 1959-ben győzelmet aratott", és az eltűnésében leginkább érdekeltek között az "észak-amerikai kém- és felforgató ügynökségek" álltak. A világszerte legnagyobb példányszámban forgalmazott könyv, a Guinness World Records évente jelenik meg.