Majdnem agyonütött egy minisztert a holland parlamentben leszakadó csillár - videó

Vágólapra másolva!
Kis híján a holland egészségügyi miniszterre zuhant egy leszakadó lámpa a holland parlament üléstermében egy csütörtöki vita során. A miniszter épp ülést vezetett, amikor a magasból lezuhanó lámpa a mellette található asztalba csapódott.
Vágólapra másolva!

Leszakadt egy lámpa a holland parlament ülésteremének mennyezetéről , miközben a bent tartózkodó képviselők épp az egészségügyi reformról vitatkoztak. A lezuhanó lámpatest éppen az ülést vezető holland egészségügyi miniszter, Edith Schippers melletti asztalra zuhant, és alig vétette el a politikust - írják az esetről beszámoló holland lapok.

Az ülésről készült felvételek a lámpa zuhanását ugyan nem örökítették meg, de az éppen felszólaló képviselőről készített videón jól hallatszik, ahogy a lámpatest hatalmas csörömpöléssel becsapódik. A beszélő képviselő úgy megijedt, hogy még a lélegzete is elakadt, és szájához kapott. Az AP hírügynökség szerint a majdnem eltalált minisztert annyira megrázta a baleset, hogy a vitát egy időre félbe is kellett szakítani.

A holland parlament szóvivője, Jos Jochemsen szerint nem tudni, miért zuhant le a lámpa a magas mennyezetről. A törmeléket a parlament személyzete takarította el, és a krónikus betegekről, valamint a fogyatékosokról szóló vita tovább folytatódott.


A csillár egy felszólalás közepén zuhant le