Több mint 400 halott a Fülöp-szigeteki viharban

Vágólapra másolva!
440 ember meghalt, több mint száz pedig eltűnt abban a trópusi viharban, amely a Fülöp-szigetek déli részén tombolt péntek éjjel. Az áldozatok száma várhatóan emelkedni fog.
Vágólapra másolva!

Trópusi vihar tombolt a Fülöp-szigetek déli részén szombatra virradó éjjel, és hirtelen áradást idézett elő, amely legkevesebb 440 ember halálát okozta, 125-en pedig eltűntek - közölték a hatóságok. A BBC brit közszolgálati médium összefoglalója kilencven kilométer per órás szél súlyos károkat okozott az országban, emellett térségek maradtak áram nékül, repülőjáratokat kellett törölni.

A Mindanao szigetén lévő Cagayan de Oro város katasztrófamentőinek parancsnoka szombaton azt mondta, csak ezen a településen 95 holttestre bukkantak a vihar után. Az országos katasztrófavédelem parancsnoka szerint az áldozatok száma végül bizonyosan több lesz, mint ahányról most tudnak.

Egy másik város, Iligan polgármestere a GMA televíziónak elmondta, hogy a hatalmas és hirtelenszerű áradás az embereket álmukban érte. A tévécsatorna képsorai azt mutatták, amint egy család kétségbeesetten menekül vízzel elöntött otthonából az ablakon keresztül, és a mentőalakulatok erejüket megfeszítve igyekeznek a túlélőket biztonságos helyre menekíteni.

Forrás: AFP/Ted Alijibe
A képre kattintva galéria nyílik!