Az Indonéziában 168 ezer ember életét követelő szökőár után egy nő vette magához az akkor hétéves lányt, és koldulásra kényszerítette.

Egy utcán élő indonéz kamaszlány, akit 2004 decemberében a szökőár választott el a családjától, hét évvel később találta meg halottnak hitt szüleit - mondták el a szülők a francia AFP hírügynökségnek.

Mary Yuranda, aki ma 14 éves, elmondta, hogy a cunami után egy nő vette védelmébe, majd koldulásra kényszerítette az Aceh tartománybeli Meulaboh város utcáin.

A fiatal lány a város egyik kávéházában kért segítséget, hogy visszatérhessen a falujába, ahová szerdán vitte el egy taxisofőr - mondta el a 42 éves Tarmius, a lány apja. "A hasán lévő anyajegyek, egy szeplő és az arcán lévő sebhely bebizonyította, hogy ő az én kislányom" - mondta el a 35 éves Yusnidar, az édesanya, telefonon.

2004. december 26-án a 9,3-es erősségű földrengés kiváltotta cunami idején Yusnidar három gyermeke közül kettővel elveszítette a kapcsolatot. Idősebb lányát továbbra is eltűntként tartják számon.

A cunaminak Indonéziában 168 ezer, az Indiai-óceán parti országokban pedig több tízezer halálos áldozata volt.