Szívműtétje volt II. Erzsébet királynő férjének

Vágólapra másolva!
A 90 éves Fülöp herceget a királyi család szerint csak elővigyázatosságból vitték kórházba, amikor mellkasi fájdalmakra panaszkodott. A BBC azt írja, koszorúér-elzáródással kezelték, és sikeres beavatkozást hajtottak végre rajta.
Vágólapra másolva!

Mellkasi fájdalmakkal kórházba szállították Fülöp edinburghi herceget, II. Erzsébet királynő férjét - közölte péntek este a Buckingham-palota. A 90 éves Fülöp herceget a kardiológiai részlegéről híres délkelet-angliai, Cambridge melletti Papworth kórházába vitték, a tájékoztatás szerint "elővigyázatosságból". A királyi család Cambridge közelében, Sandringhamben tölti a karácsonyi ünnepeket.

A BBC éjjel azt írta, a herceget koszorúér-elzáródással kezelték a kórházban, és sikeres beavatkozást hajtottak végre rajta. A brit uralkodó férjét megfigyelésre bent tartják a kórházban, így egyelőre kétséges, hogy Fülöp részt tud-e venni a királyi család hagyományos sandringhami karácsonyi ebédjén. A BBC szerint a görög születésű herceg feltűnően jó egészségnek örvend, nem voltak panaszai.

Fülöp herceg idős kora ellenére összesen nyolcszáz jótékonysági és egyéb társadalmi szervezetben játszik aktív szerepet, soknak közülük ő a fővédnöke. Októberben Ausztráliában tett hivatalos látogatást a királynő oldalán. A herceg a 90. születésnapja alkalmából vele és róla készült BBC-portréműsorban azt mondta, a jövőben kevesebb feladatot vállal.