Berobbant a lőpor egy magyar cég spanyolországi bányájában, egy 36 éves magyar férfi súlyosan megsérült, meg kell műteni a szemét.

Súlyos munkabalesetet, arcsérülést szenvedett szerdán Spanyolországban egy magyar bányacég munkatársa - jelentette a Diario de León című napilap internetes kiadása, amely értesülést megerősített Tóth Vilmos gijóni tiszteletbeli konzul.

A 36 éves férfi sérülésének pontos okát a hatóságok még vizsgálják, az orvosi vizsgálat első eredménye ugyanakkor arra utal, hogy berobbant a fejtés megindításához használt lőpor.

A bányászt a magyar cég spanyol fővállalkozója, a Hullera Vasco Leonesa üzemorvosa részesítette elsősegélyben a León város közelében lévő bányában, majd helikopterrel egy leóni kórházba szállították, csütörtökre virradó éjjel pedig Valladolid város kórházába vitték át, hogy szemműtétet hajtsanak végre. Az MTI-nek Tóth Vilmos tiszteletbeli konzul azt mondta, hogy a bányász nincs közvetlen életveszélyben, az éjszakai operáció eredményéről azonban még nem nyilatkoztak az orvosok.