Rejtélyes férfi osztogatott pénzt karácsony este egy angol áruházban

Vágólapra másolva!
Meglepő karácsonyi ajándékkal kedveskedett egy titokzatos férfi december 24-én egy angol bevásárlóközpont vásárlóinak: a szürke hajú úr ötvenfontos bankjegyeket osztogatott, és így kívánt boldog karácsonyt a szembejövő embereknek. Kilétét állítólag még az áruház vezetői sem ismerik, ezért most a biztonsági kamerák felvételeivel próbálják azonosítani.
Vágólapra másolva!

Ötvenfontos bankjegyeket osztogatott egy férfi szenteste egy délnyugat-angliai település bevásárlóközpontjában, hogy így kívánjon boldog karácsonyt a szembejövő ismeretleneknek - írja a Daily Mail című brit bulvárlap. A titokzatos jótékonykodó fehér borítékban nyújtotta át ajándékát a mellette elhaladó vásárlóknak, ezért sokan azt hitték, hogy valamilyen röplapot vagy kupont osztogat. A borítékokban azonban több mint 18 000 forintnak megfelelő készpénz volt.

Az eset a Devon megyei Sampford Peverell falu hipermarketjében történt - írja a lap. Az esetről beszámoló vásárlók szerint a borítékokat egy szürke hajú férfi osztogatta, aki mosolyogva süllyesztette az ajándékot az emberek táskájába, kosarába vagy szatyrába, és csak annyit mondott, hogy "boldog karácsonyt!". Volt olyan vásárló is, aki majdnem kidobta a hirdetésnek vélt borítékot, mások pedig nem hitték el, hogy valódi pénz van benne, ezért elvitték egy bankba, hogy ellenőrizzék.

A titokzatos férfi a borítékokba egy rövid levelet is tett, amelyben megmagyarázta jótékonykodásának okát. A levél szerint a közelmúltban hatalmas pénz ütötte a markát, több, mint amennyire neki és a családjának szüksége volt. "Így hát arra gondoltam, hogy megosztom másokkal is" - írta a levélben, hozzátéve, hogy ez a pénz talán a megajándékozott embereknek is "egy kis extra örömöt hoz karácsonykor". A levelet azzal zárta, hogy a megajándékozottaknak nem kell semmit tenniük cserébe: "Nincs semmi trükk, rejtett kamera vagy becsapás. Csak legyen boldog karácsonyuk!"

A hipermarket vezetője a lapnak azt mondta, hogy az ősz hajú férfi nagy hatást gyakorolt a vásárlókra, többen is megemlítették az áruház vezetőinek. A menedzser szerint az áruház dolgozói sem tudják, ki volt a titokzatos ajándékozó, a Telegraph című brit lap pedig úgy tudja, hogy a biztonsági kamerák felvételeivel próbálják azonosítani a férfit.