Kiutasították az USA-ból Venezuela miami főkonzulját

Vágólapra másolva!
Nemkívánatos személynek minősítették, és keddig el kell hagynia az USA-t Venezuela Miamiba akkreditált konzuljának. A diplomatát előzőleg olyan vádak érték, hogy egy USA-ellenes kibertámadás tervezésében vett részt.
Vágólapra másolva!

Feltehetően USA-ellenes kibertámadások tervezgetése miatt utasították ki az amerikai hatóságok Venezuela Miamiba akkreditált konzulját. Az USA külügyminisztériuma közölte, Livia Acosta Noguera konzulnak keddig el kell hagynia az országot, de a kiutasítás okát nem hozták nyilvánosságra, és egyelőre Venezuela sem reagált a lépésre.

Noguerát egy hónapja érték olyan vádak az Univision spanyol nyelvű amerikai televízióadó részéről, amelyek szerint részt vett egy amerikai kormány ellen tervezett kibertámadás előkészítésében, amikor országa mexikói nagykövetségén teljesített szolgálatot.

A mexikói egyetemisták által megszerzett hang- és videofelvételeken alapuló spanyol dokumentumműsor szerint a diplomata amerikai atomreaktorok szervereiről próbált információkat szerezni, az irániak által szervezett akcióhoz, amiben kubai diplomaták is érintettek voltak. A dokumentumműsort követően az FBI is nyomozást indított az ügyben.