Harmincöten meghaltak egy pakisztáni piacon történt robbantásban

Vágólapra másolva!
Az első információk szerint egy kormányhoz hű milícia tagjait akarták megölni azzal a pokolgéppel, amelyet egy zsúfolt piacon léptettek működésbe kedden. A merényletnek eddig harmincöt halálos áldozata van.
Vágólapra másolva!

Egy zsúfolt piacon robbantottak pokolgépet Pakisztán északnyugati részén: a merényletben 35-en meghaltak, és hatvanan megsebesültek - írja a CCN amerikai csatorna online oldala. Tizenegy sebesült válságos állapotban van. A merénylet Hajbár körzet Dzsamrud városában történt, a törzsek uralta országrészben, közel az afgán határhoz.

Egy kormányzati tisztviselő azt mondta, a bombát egy olyan kocsiban rejtették el, amely a helyi, a kormányhoz hű milíciáé volt. A milícia néhány tagja éppen beült egy gépkocsiba a piacon, amikor a robbanás történt. Ennek ellenére úgy tűnik, az áldozatok majdnem mind civilek. Egy másik milícia, a Haszadar három tagja van a halottak között.

A robbanás miatt hatalmas tűz keletkezett a piacon - mondta egy szemtanú. Egyenlőre nem tiszták a merénylet elkövetésének indítékai, senki nem jelentkezett annak felelőseként.

Forrás: MTI/EPA/Vali Han Sinvari
Harmincöten meghaltak, tizenegy sebesült pedig válságos állapotban van