Obama elleni merénylettel vádolják a Fehér Házra lövő férfit

Vágólapra másolva!
A 21 éves idahói férfi a vád szerint novemberben megpróbálta megölni az amerikai elnököt, amikor tucatnyi lövést adott le a Fehér Házra. Tizenhét vádpontot hoztak fel ellene, ő azonban korábban azt mondta, hogy "Isten utasította" a lövöldözésre.
Vágólapra másolva!

Kedden vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki tavaly novemberben megpróbálta megölni az amerikai elnököt - írja internetes oldalán a BBC. Oscar Ortega-Hernandezt néhány nappal az után vették őrizetbe, hogy a vád szerint tavaly november 11-én tucatnyi lövést adott le a Fehér Házra azzal a szándékkal, hogy megölje Barack Obamát.

Az esküdtszék 17 rendbeli bűncselekménnyel, köztük az elnök meggyilkolásának kísérletével, veszélyes fegyverrel történő támadással, fegyverrel elkövetett erőszakos bűncselekménnyel és az épületben ezer dollárt meghaladó kár okozásával vádolta meg. A november óta őrizetben lévő férfi a legutóbbi hivatalos közlés szerint beszámítható.

Hivatalnokok korábban azt mondták, hogy szerintük a férfi Barack Obama megszállottja. A 21 éves idahói állítólag Istentől kapta azt a küldetést, hogy támadjon rá a Fehér Házra. A rendőrség akkor hivatalosan azt közölte, a férfi labilis, erőszakra utaló jelekkel.