Meghalt egy éhségsztrájkoló kubai ellenzéki

Vágólapra másolva!
Egy emberi jogi szervezet szerint a kubai kormány felelős azért, mert meghalt egy éhségsztrájkoló ellenzéki. Wilmar Villart korábban börtönbüntetésre ítélték, mert részt vett egy tüntetésen. A bírósági döntés ellen tiltakozott az éhségsztrájkkal.
Vágólapra másolva!

Meghalt egy börtönre ítélt éhségsztrájkoló kubai ellenzéki. Wilmar Villar ötven nappal ezelőtt kezdett éhségsztrájkot, így tiltakozott az ellen, hogy négyéves börtönbüntetésre ítélték, mert részt vett egy tüntetésen. A 31 éves férfi kórházban halt meg, napokig súlyos beteg volt.

A Kubai Emberi Jogok és Nemzeti Megbékélés Bizottsága szerint a kormány a felelős Villar "elkerülhetetlen" haláláért. Villart novemberben tartóztatták le és ítélték el. Az éhségsztrájkoló férfit január 14-én szállították kórházba.

Kubában 2010 februárjában is meghalt egy éhségsztrájkoló ellenzéki. A kubai kormány később több mint ötven rabot engedett szabadon a katolikus egyház és a spanyol hatóságok nyomására.

A kubai kormány egyelőre nem kommentálta Villar halálát, de egy kormánypárti blogger bűnözőnek nevezte a férfit, aki szerinte bizonyítottan veszélyt jelentett a társadalomra.