Csaló magyar kerestetheti rokonát a Costa Concordián

Vágólapra másolva!
Egy három éve halott nő adataival élt vissza egy bejelentő, aki eltűntként kerestetett egy magyar utast a balesetet szenvedett Costa Concordián. A felborult luxushajón két újabb holttestet találtak, további 17 eltűntet még keresnek.
Vágólapra másolva!

Tizenötre emelkedett a hajóbaleset halálos áldozatainak száma, miután az olasz hatóságok újabb két holttestet találtak a luxushajó belsejében. A két nő holttestére a hajó internetkávézójában bukkantak. További 17 eltűntet még keresnek. A hétvégén ugyanakkor az olasz hatóságok közölték, hogy a hajón olyanok is tartózkodtak, akik nem szerepeltek az utaslistán, így az eltűntek száma még emelkedhet.

Kérdésessé vált azonban az eltűnt magyar nőre vonatkozó bejelentés hitelessége. A Külügyminisztérium közleménye szerint a bejelentést tevő személyről kiderült, hogy visszaél egy három éve halott személy adataival. Erről a római magyar nagykövetség tájékoztatta a keresést végző olasz hatóságokat is. A Külügyminisztérium közleménye hangsúlyozza, hogy haladéktalanul kivizsgálja az állítólag eltűnt magyar nő bejelentésének körülményeit, és indokolt esetben büntető feljelentést is tesz. A közlemény hozzáteszi, sajnálatos lenne, ha valaki - eddig példátlan módon - magyar állampolgárok halálával, sérülésével járó tragikus balesetet kihasználva próbálna jogtalan előnyökhöz, haszonhoz jutni.

Tíz nappal a Costa Concordia óceánjáró olasz partoknál történt szerencsétlensége után a búvárok újra robbantással nyitottak utat a hajóroncsban, hogy folytathassák a kutatást az eltűnt utasok után.