Már a második halálraítéltet végezték ki idén az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Kivégeztek egy nemi erőszakkal és gyilkossággal vádolt férfit pénteken Texasban, ő volt a második halálraítélt, aki kivégeztek idén az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

Méreginjekcióval végeztek ki csütörtök este Texasban egy 38 éves férfit, akit nemi erőszak és egyrendbeli emberölés miatt ítéltek halálra. Idén már másodszor hajtottak végre halálos ítéletet az Egyesült Államokban. Rodrigo Hernandez 1994-ben egy bevásárlóközpont parkolójában elrabolt egy nőt, akit fojtogatott és megerőszakolt, majd miután észrevette, hogy a nő már nem lélegzik, a holttestet egy kukába tette.

Nyolc évvel később, DNS-minta alapján leplezték le, amikor egy másik ügyben óvadék ellenében szabadlábra helyezték, és mintát vettek tőle Michigan államban. Hat hónappal később ismét őrizetbe vették a DNS egyezése miatt az emberölési ügyben. A férfi végig ártatlanságát bizonygatta, kegyelmi kérvénnyel fordult az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságához is, amely azonban elutasította az ítélet végrehajtásának felfüggesztését.

Az idén ez volt a második kivégzés az Egyesült Államokban, az első január 5-én Oklahoma államban történt. Négy halálos ítélet végrehajtását januárban felfüggesztették, míg egy ötödiknél börtönre enyhítették a büntetést.