Legalább 43-an haltak meg egy földrengésben a Fülöp-szigeteken

Vágólapra másolva!
Megcsúszott a föld és házak omlottak össze egy földrengésben a Fülöp-szigeteken hétfőn. Pánik tört ki, legalább 43-an meghaltak, több tucat ember pedig eltűnt.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb 43-an vesztették az életüket egy a Fülöp-szigetek középső részét hétfőn megrázó földrengésben. A 6,8-as erősségű rengést követő első híradások egy gyermek haláláról számoltak be. A rengés epicentruma a Negros és a Cebu szigetek közötti tengerszakaszon, fészke pedig 46 kilométeres mélységben volt az amerikai földtani intézet (USGS) mérése szerint. A földmozgást négy órával egy 6,2-es erejű utórengés követte. Ennek fészke 35 kilométeres mélységben volt.

A legtöbben Negros szigetén haltak meg épületek összeomlásában, illetve 29-en egy földcsuszamlásban vesztették életüket. Sok helyen pánik tört ki, az emberek fejvesztve menekültek ki a házakból - jelentették a helyi hatóságok. A brit BBC a helyi hatóságok közlésére hivatkozva azt írta, hogy több tucat embert nyilvánították eltűntnek. A földrengés után cunamiriadót rendeltek el, amit néhány órával később lefújtak. A földrengés miatt a közeli városokban több helyen felfüggesztették a tanórákat és a munkát.