Európában több mint 400 áldozata van a hidegnek

Vágólapra másolva!
Legtöbben a kontinens keleti felében halnak meg a hideg időjárás miatt. Többségük hajléktalan ember, de sok áldozatuk van a tüzeknek, illetve a szén-monoxid-mérgezéseknek.
Vágólapra másolva!

A kemény télnek már több mint négyszáz halálos áldozata van Európában, kedden főleg a kontinens keleti felén találtak újabb halottakat. Ukrajnában január vége óta 136 ember halt meg a hideg miatt, Lengyelországban 68, közülük hat az utóbbi 24 órában. Az esetek nagy részében hajléktalanokról van szó, akik gyakran ittas állapotban fagynak meg, de a tél áldozatai közé számítják azokat is, akiknek a halála a fűtéssel függ össze: tűz keletkezett, vagy szén-monoxid-mérgezést szenvedtek.

Csehországban 24-en, Litvániában 23-an, Lettországban, illetve Szerbiában 10-en, Franciaországban hatan, Boszniában öten, Ausztriában, illetve Németországban négyen haltak meg, és van három-három halálos áldozat Szlovákiában, Horvátországban és Görögországban is, kettő Boszniában, valamint egy-egy Észtországban, Moldovában, Montenegróban, Macedóniában és Hollandiában.

Romániában 38, Bulgáriában pedig 16 a halottak száma, de a bolgár adatban nincs benne az nyolc ember, aki a hétfői árvízben vesztette életét. Olaszországban kedden meghaltak tízen, amivel 40-re nőtt az itáliai áldozatok száma.