Elképzelhető, hogy a fellépés előtti szorongásra szedett nyugtató miatt halt meg szombaton Whitney Houston amerikai énekesnő - írja a TMZ.com amerikai hírportál. Houstont a fürdőkádjában találták holtan, és mivel a feje víz alatt volt, feltételezhetően elaludt, és megfulladt a kádban. A végzetes álmot az énekes által szedett nyugtató is okozhatta, a halál okát azonban csak a boncolás után lehet bizonyossággal megállapítani.

Nyugtató okozhatta Whitney Houston amerikai énekesnő halálát - írja a tmz.com amerikai internetes magazin. Az amerikai hírességek magánéletéről általában megbízhatóan tudósító portál forrásai szerint Houstont szállodai szobájának fürdőkádjában találták meg szombaton alig néhány órával a Grammy zenei díjátadógála kezdete előtt. Az énekesnő feje a víz alatt volt, így valószínűleg megfulladt a kádban (Houston haláláról szóló korábbi cikkünket itt olvashatja).

A tmz.com meg nem nevezett informátorai szerint az énekesnőre fodrásza nyitotta rá a fürdőszobaajtót, miután már több mint egy órája a kádban volt, és ő találta meg a víz alatt fekvő sztárt. A portál szerint Whitney Houston testtartása arról árulkodott, hogy elaludt a kádban, és a víz alá csúszva megfulladt: arca felfelé nézett, lába pedig kilógott a vízből.

A portál szerint a fodrász sikolyára az énekes egyik testőre emelte ki a hírességet a kádból, majd megpróbálta újraéleszteni. Később a kiérkező mentők is kísérletet tettek erre, de helyi idő szerint szombat délután 3 óra 55 perckor halottnak nyilvánították.

A tmz.com Whitney Houstonhoz közelálló emberektől úgy tudja, hogy az énekesnő rendszeresen szedett egy ismert márkájú nyugtatótablettát a nagy fellépései előtt. Houston a hírportál forrásai szerint szorongástól és pánikrohamoktól szenvedett, és a tabletták megnyugtatták: szombaton fellépett volna a Grammy-díj-átadó előtti partin is, így elképzelhető, hogy ekkor is bevette a nyugtatót.

A Houstonhoz közel álló források a tmz-nek nem említették, hogy az énekes előző nap beszélt volna a nyugtatóról, és senki nem is látta, hogy tablettákat vett volna be, többen is állították ugyanakkor, hogy a sztár rendszeresen szedte azokat fellépés előtt. Az énekes ismerői úgy látták, hogy halála előtt Houston nyugodt és boldog volt, és lelkesen várta a közelgő fellépést.

Az énekes a halála előtti éjszakán nagyon sok alkoholt is fogyasztott egy bulin. A Houston által szedett nyugtató alkohollal kombinálva járhatott olyan hatással, amelynek következtében Whitney Houston elaludt a fürdőkádban, és nem is ébredt fel, amikor a feje víz alá került.

Houston holttestét szombat este átszállították a halottasházba. Hivatalosan eddig nem jelentették be, hogy mi okozhatta a halálát, de a halottkém várhatóan még vasárnap elvégzi a boncolást annak kiderítésére, hogy a halált vízbefulladás, túladagolás, vagy esetleg valami más okozta.

A 48 éves Whitney Houston karrierje során több mint 170 millió albumot adott el, és filmsztárként is megismerhette a közönség. Whitney Houston zenei életművéről itt olvashat összefoglalót, filmes karrierjéről pedig itt talál összeállítást.