Washington államban is legalizálták a melegházasságot

Vágólapra másolva!
Újabb amerikai állam ismerte el hétfőn a melegek házasságát, Washington állam lett a hetedik amerikai szövetségi állam, ahol szabadon házasodhatnak a melegek.
Vágólapra másolva!

Újabb amerikai szövetségi állam ismerte el hétfőn jogilag a melegek házasságát, miután Chris Gregoire, Washington állam kormányzója aláírta a képviselőházban a múlt héten elfogadott ilyen értelmű határozatot.

Az Egyesült Államok északnyugati csücskében fekvő, Kanadával és a Csendes-óceánnal határos állam Connecticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire, Vermont és New York után a hetedik az 50 szövetségi államból, ahol megteremtették a jogegyenlőséget ebben a kérdésben. A rendelkezés június 7-én lép hatályba. A melegházasság ellenzői aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy írjanak ki népszavazást a kérdésről.

A kaliforniai legfelsőbb bíróság alkotmányellenesnek nyilvánította a melegházasság tilalmáról szóló népszavazást. A bírók 2:1 arányban mondták ki a 2008-as választói akaratnyilvánítás alkotmányellenességét. A népszavazások rendre a heteroszexuális házasságok kizárólagossága mellett foglalnak állást.