A tigrisek kedvéért elköltöztettek egy egész indiai falut

Vágólapra másolva!
Elköltöztettek egy egész falut az indiai Rádzsasztán államban, mert a kihaláshoz közel került tigrisek élőhelyét zavarta a település.
Vágólapra másolva!

Észak-Indiában, Rádzsasztán államban áthelyeztek egy egész indiai falut annak érdekében, hogy megvédjék a veszélyeztetett tigriseket - írja a BBC. Több mint 350 ember, 82 család tagjai költöztek el a Sariska tigris rezervátumból.

A rezervátumból gyakorlatilag eltűntek a tigrisek, pedig legalább húsz nőstényre, és 80-100 állatra lenne szükség egy fennmaradni képes populációhoz. Egész Indiában 2011-re már csak 1700 élő tigris maradt, miközben egy évszázaddal ezelőtt még százezerre becsülték a számukat.

Az Umri nevű település a második, amelyet elköltöztettek az állatok élőhelyének a védelmében, de a rezervátum vezetése szerint összesen tizenegy település van útban, ezekben körülbelül 2500-an laknak, többnyire pásztorkodásból élő törzsek tagjaiként. A tervek szerint előbb-utóbb mindegyiket elköltöztetik. A következő néhány évben négy további falunak kell mennie.

A falulakók mindegyikének bele kell egyeznie a költözésbe, kompenzációként földet, pénzt és állatokat kapnak a közelben. Főként azért kell menniük, mert a tigrisek ellen védekezve korábban többször próbáltak megölni állatokat. Néhány éve valószínűleg megmérgeztek egy tigrist, miután az megtámadta az egyik bikájukat.