E-cigaretta robbant föl egy férfi szájában

Elektromos cigarettát szív egy nő 2011. január 16-án Hamburgban, amikor egy bemutatón a dohányt elégető hagyományos cigaretta egészséges alternatívájaként a találmányt megismertetik a dohányosokkal, e-cigaretta, e-cigi
Vágólapra másolva!
Több fogát kiverte és a nyelvéből is kitépett egy darabot egy felrobbant e-cigaretta egy férfinak az Egyesült Államokban. A robbanást egy újratölthető elem hibája okozta, az e-cigaretták gyártói nem tudnak hasonló balesetről.
Vágólapra másolva!

E-cigaretta robbant fel egy férfi szájában az Egyesült Államokban. A detonáció oly heves volt, hogy kirepítette a férfi több elülső fogát, kitépett a nyelvéből egy darabkát, és még az arcát is megégette. A balesetet - tűzoltói szakértők szerint - egy hibás tápegység, nevezetesen egy újratölthető elem okozta. A robbanás akkor következhetett be, amikor a férfi a cigarettát erősen megszívta, mert olyankor ad áramot a tápegység. Az eset egy kis irodai szobában történt, a kirepült elem égési nyomokat hagyott még az ülőpárnán és a szőnyegen is.

Az eset vizsgálói nem közölték sem az elektromos cigaretta márkáját, sem akkumulátorának típusát, sem pedig az eszköz korát. Az e-cigaretták gyártói nem tudnak hasonló balesetről. Tavaly 2,5 millió amerikai szívott ilyen cigarettát. Az eszköz kevésbé ártalmas az egészségre, mint a hagyományos cigaretta, mivel kevesebb káros vegyi anyagot tartalmaz.

Forrás: MTI/EPA/Marcus Brandt
Elektromos cigarettát szív egy nő