Képviselőházi székért indul Robert Kennedy unokája

Vágólapra másolva!
Joseph Kennedy győzelme esetén az Egyesült Államok legendás és tragikus sorsú dinasztiája kétévi szünet után visszatérhet az országos politika színterére.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan is bejelentette, hogy harcba száll az amerikai képviselőházi mandátumért Joseph Kennedy III, az 1968-ban meggyilkolt demokrata párti elnökjelölt és volt igazságügyi miniszter, Robert Fitzgerald Kennedy unokája.

A 31 éves Joseph Kennedy, aki jelenleg a Massachusetts állambeli Middlesex megye helyettes ügyésze, a nyugállományba vonuló Barney Frank demokrata képviselő helyét kívánja megszerezni. Győzelme esetén az Egyesült Államok legendás és tragikus sorsú dinasztiája kétévi szünet után visszatérhet az országos politika színterére.

"Hiszem, hogy ez az ország azon az egyszerű gondolaton alapul, hogy mindenki megérdemli a tisztességes bánásmódot a másik személy vagy a kormánya által. Ez már nem így történik Amerikában" - hangsúlyozta Joseph Kennedy a kampánya weboldalán megjelent videoüzenetében. "Massachusetts-szerte beszéltem az emberekkel, akik úgy gondolják, hogy Washington már nem őket szolgálja" - mondta a képviselőjelölt, aki igazságos adószabályozást ígért, amelyben a középosztálynak nem kell majd finanszíroznia a szupergazdagok adókedvezményeit.

A Kennedy-dinasztiának 2010 januárjáig legalább egy tagja szolgált Washingtonban azóta, hogy a későbbi elnököt, JFK-t 1946-ban megválasztották szövetségi képviselőnek.