A blues nagyjai között fakadt dalra Obama a Fehér Házban

Vágólapra másolva!
Mick Jagger adta az amerikai elnök kezébe a mikrofont azon a fehér házi blueskoncerten, amelyet a fekete történelem hónapja keretében szerveztek. Barack Obamának nem ez volt az első énekes megnyilvánulása.
Vágólapra másolva!

Az amerikai elnök nem mondhatott nemet, amikor Mick Jagger a kezébe nyomta a mikrofont, így Barack Obama, a kedd esti fehér házi blueskoncert házigazdája is bekapcsolódott a műsorba, és elénekelt egy számot. A koncerten a blues műfaj olyan legendás sztárjai léptek fel, mint a 86 esztendős B. B. King, Jeff Beck vagy a fiatal generációból Gary Clark Jr. és Troy Andrews.

Obama váratlan szereplésére a program végén került sor, amikor a zenekar belefogott a szülővárosa himnuszának számító Sweet Home Chicago című számba. A meglepett elnök Jagger felszólítására csatlakozott az énekesekhez.

Az este során Obama a zene egyetemességéről beszélt. "Senki sem éli le az életét öröm és fájdalom, győzelem és szomorúság nélkül. A blues mindezt kifejezi, néha csupán egy sorával vagy egy hangjával" - emlékeztetett.

A koncertet a fehér házi előadások sorozatban rendezték meg, amelynek programjait a közszolgálati PBS televízió közvetíti felvételről. A keddi produkciót, amelyet a fekete történelem hónapja keretében szerveztek, hétfőn sugározza a tévécsatorna.

Obama egyébként már korábban is felhívta a figyelmet zenei adottságaira. Néhány hete a harlemi Apollo Theaterben fakadt dalra egy adománygyűjtő rendezvényen. Akkor Al Green Let's Stay Together című dalának néhány sorát énekelte el.