Amerikai látogatásán mondott le az ausztrál külügyminiszter

Vágólapra másolva!
Kevin Rudd azzal magyarázta döntését, hogy Julia Gillard miniszterelnök támogatása nélkül nem tudja folytatni a munkáját.
Vágólapra másolva!

Washingtoni hivatalos látogatásán tartott sajtótájékoztatóján jelentette be lemondását az ausztrál külügyminiszter - írja internetes oldalán a BBC brit hírcsatorna. Kevin Rudd azzal magyarázta döntését, hogy Julia Gillard miniszterelnök támogatása nélkül nem tudja folytatni a munkáját.

"Csak úgy tudom végezni külügyminiszteri szolgálatomat, ha élvezem a miniszterelnök és kulcsfontosságú miniszterei bizalmát" - mondta.

Rudd korábban Ausztrália miniszterelnöke volt, de Julia Gillard 2010-ben, a Munkáspárton belüli elégedetlenséget meglovagolva lemondatta. Az elmúlt napokban olyan találgatások láttak napvilágot, hogy Rudd támogatói újra hatalomra akarják juttatni őt - írja a BBC.

Rudd azonban sajtótájékoztatóján leszögezte, hogy sosem szervezne párton belüli titkos támadást az ország megválasztott miniszterelnöke ellen, és ami vele korábban történt, sosem ismétlődhet meg újra.