Újabb vádemelések a Costa Concordia tragédiája miatt

Vágólapra másolva!
A január 13-án zátonyra futott Costa Concordia négy tisztje és a Costa Crociere hajótársaság három illetékese, köztük a cég alelnöke ellen is vádat emelt a hajószerencsétlenséggel foglalkozó olasz ügyészség.
Vágólapra másolva!

Nem szándékos emberölés, hajószerencsétlenség okozása és a hajózási hatóságok értesítésének mulasztása miatt újabb hét ember ellen emelt vádat a Costa Concordia ügyében illetékes grossetói ügyészség. Az ügyészség korábban egyedül Francesco Schettino kapitány és Ciro Ambrosio első tiszt ellen emelt vádat.

Az újabb lépés a Costa Concordián a baleset pillanatában szolgáló további négy tisztre vonatkozik, és a Costa Crociere hajótársaság három illetékesére, akik január 13-án este a szárazföldről álltak kapcsolatban a több mint négyezerkétszáz embert szállító óceánjáró parancsnoki fedélzetével.

A sziklának ütközött Costa Concordia utasai és legénysége közül 32 személy vesztette életét. Szerda délelőtt és délután is négy-négy holttestet találtak a Giglio szigetének partjainál az oldalán fekvő hajótestben. A viharos időjárás miatt az áldozatok közül csak hármat tudtak partra vinni. Közöttük van a több mint egy hónapja történt szerencsétlenség legfiatalabb áldozata, Dayana Arlotti ötéves olasz kislány.

A tragédiáról szóló írásainkat itt olvashatják.