Több mint százezren álltak ki Putyin mellett egy orosz stadionban

2012.02.23. 13:02

Közel 130 ezer ember tüntetett Putyin mellett a moszkvai Luzsnyiki-stadionban csütörtökön. Az orosz főváros más pontjain ellenzéki demonstrációkat is tartottak, volt ahol mindössze 1500 ember gyűlt össze.

Mintegy 130 ezer ember gyűlt össze a moszkvai Luzsnyiki-stadionban csütörtökön, az orosz honvédelem napján, hogy hitet tegyen Vlagyimir Putyin jelenlegi miniszterelnök, a március 4-i elnökválasztás biztos befutója mellett. Hívei előtt tartott beszédében Putyin leszögezte, senkinek sem engedik meg, hogy beleszóljon Oroszország ügyeibe. "Nem engedjük, hogy bárki is ránk erőltesse az akaratát, ma mi vagyunk a haza védelmezői. A harc Oroszországért folytatódik, a győzelem a mienk lesz" - hangoztatta.

A luzsnyiki nagygyűléssel egy időben az orosz főváros más pontjain a parlamenti ellenzék pártjai tartottak Putyin-ellenes demonstrációkat: a Színház téren a kommunisták, a Puskin téren a Zsirinovszkij-féle liberális demokraták kezdtek tüntetést, utóbbiak alig másfél ezren voltak.

Február elején is százezer ember tüntetett Moszkvában, a mínusz 19 fokos hidegben tisztességes választásokat követeltek a Putyin-ellenes tüntetők. A BBC moszkvai tudósítója akkor azt írta, a tüntetés szervezői tisztában vannak azzal, hogy nem tudják megakadályozni Putyin győzelmét a márciusi választásokon, de azt remélik, hogy elegendő nyomást tudnak gyakorolni rá a politikai reformok érdekében.

Forrás: AFP/Alexander Nemenov
További képekért kattintson!

KAPCSOLÓDÓ CIKK