Kerekes székes tüntetők csaptak össze rendőrökkel Bolíviában

Kerekesszékes tüntetők csapnak össze a rendőrökkel Bolíviában, La Paz
Vágólapra másolva!
Rohamrendőrök állták az útját annak a mintegy ötven tüntetőnek, aki kerekes székben és mankókkal tett meg több mint 1500 kilométert, hogy La Pazban nagyobb állami támogatást követeljen. Többen megsérültek, amikor megpróbálták áttörni a rendőrségi kordonokat.
Vágólapra másolva!

Többtucatnyi mozgáskorlátozott csapott össze a rendőrséggel Bolíviában egy tüntetésen. A demonstrálók magasabb állami támogatásokat követeltek. Többen megsérültek, amikor megpróbálták áttörni a rendőrségi kordonokat.

A rohamrendőrök paprikasprayt is bevetettek a tüntetők ellen, akik száz napot utaztak La Pazba, hogy évi négyszáz dollárnyi támogatást követeljenek. Jelenleg ennek az összegnek mindössze a harminc százalékát kapják.

Forrás: AFP/Jorge Bernal
A képre kattintva galéria nyílik!

A mintegy ötven tüntető több mint 1500 kilométert tett meg kerekes székben vagy mankóval, és az út alatt adományokból éltek. Az egyik kerekes székes nő a BBC-nek arról panaszkodott, hogy nehezen boldogulnak, sokukat még a férje is elhagyta, így egyedül kell nevelniük a gyerekeket is.

A BBC bolíviai tudósítója szerint mozgáskorlátozottként nem könnyű az élet a dél-amerikai országban. A legtöbb épületet nem lehet megközelíteni kerekes székkel, ezért sokan nem tudnak iskolába járni vagy munkát vállalni.