Síbalesetben meghalt egy 12 éves magyar kislány Ausztriában

2012.02.25. 18:50

Síelés közben nem tudott fékezni a lejtő végén, és nekiment egy fabódénak egy 12 éves magyar kislány Ausztriában. Hiába próbálták újraéleszteni és küldtek érte mentőhelikoptert, nem tudták megmenteni az életét.

Szombat reggel halálos síbaleset történt Ausztriában, Gerlitzen síközpontban. A tragédiában egy tizenkét éves magyar kislány halt meg, mert nem tudott lefékezni, és nekirohant egy kasszaként funkcionáló fabódénak. A klagenfurti kórházba szállították a kislányt, de nem tudták megmenteni az életét - írja az osztrák Kleine Zeitung.

A baleset reggel 9 órakor történt. A kislány lesiklott egy lejtőn, és nem tudott megállni, hiába próbálta megállítani a kísérője is. Nagy sebességgel nekicsapódott a faépítménynek, és életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az egyik kísérője, a sífelvonó kezelője, majd a sícentrum egészségügyi szakemberei megpróbálták újraéleszteni. Mentőhelikoptert küldtek érte, és a klagenfurti kórházba vitték, de nem tudtak rajta segíteni.

A kislány a Kleine Zeitung szerint egy iskolai csoporttal sítáborban járt Ausztriában. Az általános iskolások az Annenheimben megrendezett sporthétre érkeztek. Az iskolásoknak és a kísérő tanároknak a Vöröskereszt krízisintervenciós csoportja próbál segíteni a trauma feldolgozásában.