Szlovák híd névadója lehet Chuck Norris

Vágólapra másolva!
Egyelőre úgy tűnik, senki és semmi nem tudja megszorongatni Chuck Norrist Dévényújfaluban, így nagy az esélye annak, hogy az amerikai színészről nevezik el az új kerékpárhidat. A szlovákok komolyan veszik a szavazást, és ha Norris nyer, meghívják a híd átadására.
Vágólapra másolva!

Soha nem látott szavazási láz indult el a Dévényújfaluban épülő kerékpárhíd nevéről. Az önkormányzat által a Facebookon meghirdetett szavazás eredményei szerint szombat délutánig csaknem hétezren szavaztak arra, hogy a leendő hidat Chuck Norrisról nevezzék el.

Két nap alatt 66 százalékról több mint 80 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik a "texasi kopóról" neveznék el a Morva folyó felett húzódó kerékpárhidat. Ahogy folyamatosan nő a Chuck Norris híd elnevezésre leadott szavazatok száma, egyre nagyobb a média érdeklődése is. Az elképzelésről már gyakorlatilag az összes nagyobb szlovákiai televízió, rádió és internetes hírportál beszámolt, sőt Chuck Norris hídjának híre a tengerentúlra is eljutott.

A híd Dévényújfalut (Devínska Nová Ves) és az ausztriai Schlosshof községet köti majd össze. A pozsonyi megye az általa hirdetett szavazáson eredetileg három történelmi elnevezést - a Mária Terézia hídja, Szabadság híd és a Vasfüggöny áldozatainak hídja - javasolt, de meghagyta a lehetőséget más elnevezések felvetésére is. A megye által javasolt elnevezések közül egyedül a Mária Terézia híd kapott jelentősebb támogatást, de a Chuck Norris híd elnevezésre így is majdnem hússzor annyian szavaztak.

Pavol Freso a pozsonyi megye főnöke a közvélemény-kutatás jelenlegi állásával kapcsolatban azt mondta, hogy az embereknek jogukban áll kiválasztani a leendő híd nevét. Freso szerint ha a határon átnyúló együttműködés keretében épülő híd elkészítésében részt vevő osztrák partnereik sem kifogásolják majd az ötletet, akkor ő sem fogja ellenezni, hogy a híd Chuck Norris nevét viselje.

Az egyik legolvasottabb szlovákiai hírportál, a topky.sk úgy tudja, hogy amennyiben Chuck Norris neve nyeri a szavazást, az amerikai színészt meghívják a híd átadására.