Szlovák híd névadója lehet Chuck Norris

2012.02.25. 15:49

Egyelőre úgy tűnik, senki és semmi nem tudja megszorongatni Chuck Norrist Dévényújfaluban, így nagy az esélye annak, hogy az amerikai színészről nevezik el az új kerékpárhidat. A szlovákok komolyan veszik a szavazást, és ha Norris nyer, meghívják a híd átadására.

Soha nem látott szavazási láz indult el a Dévényújfaluban épülő kerékpárhíd nevéről. Az önkormányzat által a Facebookon meghirdetett szavazás eredményei szerint szombat délutánig csaknem hétezren szavaztak arra, hogy a leendő hidat Chuck Norrisról nevezzék el.

Két nap alatt 66 százalékról több mint 80 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik a "texasi kopóról" neveznék el a Morva folyó felett húzódó kerékpárhidat. Ahogy folyamatosan nő a Chuck Norris híd elnevezésre leadott szavazatok száma, egyre nagyobb a média érdeklődése is. Az elképzelésről már gyakorlatilag az összes nagyobb szlovákiai televízió, rádió és internetes hírportál beszámolt, sőt Chuck Norris hídjának híre a tengerentúlra is eljutott.

A híd Dévényújfalut (Devínska Nová Ves) és az ausztriai Schlosshof községet köti majd össze. A pozsonyi megye az általa hirdetett szavazáson eredetileg három történelmi elnevezést - a Mária Terézia hídja, Szabadság híd és a Vasfüggöny áldozatainak hídja - javasolt, de meghagyta a lehetőséget más elnevezések felvetésére is. A megye által javasolt elnevezések közül egyedül a Mária Terézia híd kapott jelentősebb támogatást, de a Chuck Norris híd elnevezésre így is majdnem hússzor annyian szavaztak.

Pavol Freso a pozsonyi megye főnöke a közvélemény-kutatás jelenlegi állásával kapcsolatban azt mondta, hogy az embereknek jogukban áll kiválasztani a leendő híd nevét. Freso szerint ha a határon átnyúló együttműködés keretében épülő híd elkészítésében részt vevő osztrák partnereik sem kifogásolják majd az ötletet, akkor ő sem fogja ellenezni, hogy a híd Chuck Norris nevét viselje.

Az egyik legolvasottabb szlovákiai hírportál, a topky.sk úgy tudja, hogy amennyiben Chuck Norris neve nyeri a szavazást, az amerikai színészt meghívják a híd átadására.