Chávez szárnyal, mint a kondorkeselyű

2012.03.01. 8:27

A venezuelai elnök egy nappal havannai műtéte után szólalt meg, és a Twitteren ezt üzente híveinek: "Itt vagyok, szárnyalok, mint a kondorkeselyű." Hugo Chávezt kedden műtötték meg egy havannai kórházban.

Megtörte a csendet Hugo Chávez egy nappal a havannai műtéte után, és szerdán azt üzente híveinek, hogy felépülése jól halad - írja internetes oldalán a Reuters hírügynökség.

"Fogadjátok legodaadóbb szeretetemet! Élni fogunk és meggyógyulunk! Itt vagyok, szárnyalok, mint a kondorkeselyű" - üzente az 57 éves venezuelai elnök Havannából a Twitteren. 

Elías Jaua alelnök azt mondta a caracasi állami tévében, hogy beszélt telefonon Chávezzel, aki jókedvű volt. "A teljes felépülés felé halad" - mondta az alelnök.

Hugo Chávezt kedden műtötték meg egy havannai kórházban. A műtétet elvégző orvosi csoporthoz közel álló forrás szerint a beavatkozás 90 percig tartott a Cimeq kutatókórházban. Ugyanott kezelték rákbetegség miatt tavaly júniusban, majd többszöri kemoterápia után azt nyilatkozta, hogy megszabadult a halálos kórtól.

Tíz napja azonban bejelentette, hogy nagy valószínűséggel ismét rosszindulatú daganatot fedeztek fel a medencéjében, ugyanott, ahonnan tavaly egy baseball-labda nagyságú (7-7,5 cm átmérőjű) rákos tumort távolítottak el. Elías Jaua szerint az operáció komplikációk nélkül zajlott le, a daganatot "teljes mértékben eltávolították, és kimetszették a körülötte lévő szövetet is".

KAPCSOLÓDÓ CIKK