Partot ért a Costa Allegra a Seychelle-szigeteken

Vágólapra másolva!
Bevontatták a Costa Allegrát egy Seychelle-szigeteki kikötőbe csütörtökön, az utasok jól vannak. A hajón még hétfőn ütött ki tűz, és kedden kezdték el vontatni Seychelle-szigetek felé.
Vágólapra másolva!

Egy napig hánykolódott az Indiai-óceánon, majd két napig vontatták a Costa Allegrát, mire csütörtökön reggel kikötött a Seychelle-szigeteken - írja a brit Skynews.com. A hajón több mint ezren tartózkodtak, köztük több mint hatszáz utas, őket a brit a francia és az olasz nagykövetség munkatársai várták a Victoria kikötőben.

A Costa Allegrát az elmúlt két napban egy francia halászhajó vontatta, a hajón az óceánon garázdálkodó kalózok miatt kilenc olasz katona is tartózkodott. A hajón az elmúlt három napban sem a konyha, sem a mosdók nem működtek. A hajót üzemeltető Costa Crociere társaság közlése szerint az utasok fele elfogadta, hogy kárpótlásul a társaság költségén részt vehessen egy pénteken kezdődő Seychelle-szigeteki karneválon.

Forrás: AFP/Alberto Pizzoli
Az utasok csomagjait pakolják a Victoria kikötőben

A Costa Crociere az a társaság, amelynek egy másik tengerjáró hajója, a Costa Concordia január 13-án zátonyra futott és felborult az olasz partoknál, Giglio szigetének közelében, 32 ember halálát okozva. Hétfőn az Indiai-óceánon haladó, 188 méter hosszú Costa Allegra szorult segítségre, miután a gépházban tűz ütött ki. A lángokat sikerült gyorsan eloltani, de a motor ezután már nem működött. A hajó ekkor mintegy 200 tengeri mérföldre délnyugatra volt a Seychelle-szigetektől.