Elfogadták a kémiai kasztrációt Moldovában

Vágólapra másolva!
Egy júliusban hatályba lépő törvény értelmében minden elítélt pedofilt kasztrálni fognak Moldovában, a törvény a külföldi állampolgárokra is vonatkozni fog.
Vágólapra másolva!

Kémiai úton kasztrálhatóak lesznek ezentúl az elítélt pedofilok és egyes erőszaktevők Moldovában; a chisinaui parlament kedden fogadta el a szigorú büntetést lehetővé tevő törvényt, amely idén júliustól lép hatályba. A törvényhozók azzal érveltek az új szabályozás mellett, hogy az elszegényedett volt szocialista ország vonzza a nyugati pedofilokat. Az utóbbi időben több olyan eset is megrázta a moldovai közvéleményt, amelyben amerikaiak vagy más nyugatiak követtek el erőszakot gyerekeken - mondta el Valeriu Munteanu liberális képviselő.

Az új szabályozás, amelynek értelmében az elítélt pedofilokat mindenképpen kasztrálják, míg a nemi erőszakot elkövetőkről egyenként dönt a bíróság, a külföldi állampolgárokra is vonatkozik. Az elfogadott kémiai úton történő kasztrálás voltaképpen egy hormonkezelést jelent, amelynek során tesztoszteronszint-csökkentő hormonokat adnak be az elítélteknek, akiknek így megcsappan a szexuális vágyuk és a termékenységük is.

Korábban hasonló törvényt fogadtak el Németországban és Oroszországban is. Azzal a különbséggel, hogy a két országban az elítélt választhatja a kémiai kasztrációt, és ezzel csökkentetheti a börtönbüntetését.