Horrorisztikus példái miatt rúgtak ki egy matektanárt az USA-ban

Vágólapra másolva!
Az amerikai tanár azt számoltatta ki az alsósokkal, hogy mennyi vért iszik egy éjszaka az éhes vámpír, illetve hogy egy halott kisfiú üveggolyóiból mennyi jutna a barátainak. A férfi az internetről töltötte le a tananyagot, de a szülők felháborodása miatt elbocsátották.
Vágólapra másolva!

Horrorisztikus példái matt bocsátottak el egy számtantanárt az állásából az Egyesült Államokban. A férfi Washingtonban tanított alsó tagozatosokat. Egyebek közt ilyen szöveges feladatokat adott fel nekik: Egy éjjel alvás közben egy vámpír 3652 liter vért szívott ki belőlem, és 1865 litert az öcsémből. Mennyi vért ivott meg az éhes vámpír azon az éjszakán?

A véres példákból továbbiak is akadtak: Elszunnyadtam egy kicsit egy mocsárban, és közben 3796 pióca, 2910 bolha és 1044 denevér szívta a vérem. Hányan lakmároztak belőlem összesen? A férfi a következő feladatot is feladta az alsósoknak: Jancsi az apukájától 1359 üveggolyót kap a születésnapjára. 585-öt lenyel belőlük, amibe belehal. A temetésére 9 barátja is elmegy, a gyászoló apuka pedig szétosztja köztük a megmaradt golyókat egyenlően. Hány golyót kap mindegyik barát?

A gyerekek szülei igencsak meghökkentek a feladatok olvastán, és a tanár ellen hamar vizsgálat indult. Mint kiderült, a férfi a világhálóról töltötte le a sajátos tananyagot, amelynek szerzői úgy vélik, hogy ilyen példák sokkal érdekesebbé teszik a gyerekeknek a számtant, aminek eredményeként jobban tanulnak.

kirúgták