Véletlen tűzriadó volt egy Air France-gépen

2012.03.06. 20:14

Pánik tört ki az Air France egyik, Párizsból Bogotába tartó járatán, amikor véletlenül megszólalt a tűzjelző kedden. A gép sikeresen landolt az Azori-szigeteken.

Egy véletlen tűzriadó miatt hatalmas pánik tört ki az Air France francia légitársaság egyik utasszállító repülőgépén. Az Air France szóvivőjének keddi közlése szerint az Airbus A340 típusú, Párizsból a kolumbiai Bogotába tartó légibuszon a riasztóberendezés véletlenül tüzet jelzett. Az illetékes hatóságok ezért úgy döntöttek, hogy a gép - amelynek fedélzetén 274 utas tartózkodott - az Azori-szigeteken kényszerleszállást hajtott végre.

Az új célállomás, azaz a kényszerleszállás azonban az utasok körében óriási pánikot váltott ki - mondta el a szóvivő a Le Figaro című lapnak. "Azt hittük, meghalunk" - számolt be a történtekről az egyik brit utas, utalva arra, hogy a repülőgép a tenger felett hirtelen vesztett a magasságából. Egy másik utas azt ecsetelte, hogy a fedélzeten tartózkodók sírtak, imádkoztak és búcsút vettek egymástól. Az persze nagy megkönnyebbülést okozott, hogy a repülőgép sikeresen landolt Lajes repülőterén.

KAPCSOLÓDÓ CIKK