Két embert sütött halálra egy kohó Ausztriában

2012.03.12. 13:53

Két ember vesztette életét, amikor egy működő fémmegmunkáló kemence belsejében ragadtak Ausztriában.

Két ember vesztette életét egy osztrák fémfeldolgozó gyárban, amikor egy kemence ajtaja rájuk csukódott, majd a kemencét közel 800 fokra felfűtötték - közölte a brit Daily Mail internetes kiadása hétfőn. A lap szerint az eset egy linzi gyárban történt, ahol az 56 éves, valamint a 49 éves áldozatokra véletlenül rácsukódott a kemence ajtaja.

A nyomozás eddig adatai szerint a két férfi először kitisztította a kikapcsolt állapotban lévő kemencét, majd kimentek a kohóból. Kollegájuk, aki látta kijönni a két férfit a kemencéből néhány perc múlva elkezdte felfűteni a kohót, azonban addigra a két férfi visszament a kemencébe, amelynek az ajtaja becsukódott. Egyelőre nem tudni, hogy a két férfi miért ment vissza a kemencébe, mint ahogy azt sem, hogyan csukódott be a szerkezet ajtaja. Egyelőre annyi biztos, hogy a kemencébe visszamenő férfiak megszegték a biztonsági szabályokat.

Az osztrák rendőrség közlése szerint a két férfi eltűnését csak órákkal később vették észre, addigra már a kohó 800 fokra hevült, a két férfin pedig nem lehetett segíteni. A tragikus baleset még pénteken történt, a rendőrség egyelőre várja, hogy a Salzburger Aluminium AG nevű cég kohót bekapcsoló munkatársa kihallgatható állapotba kerüljön; a férfit várhatóan hétfőn kérdezik ki.