Elsüllyedt egy komp Bangladesben

Vágólapra másolva!
Mintegy 200 ember tartózkodott egy folyami komp fedélzetén, amikor a hajó elsüllyedt Banglades fővárosának közelében kedden. Legalább 18-an meghaltak.
Vágólapra másolva!

Elsüllyedt egy folyami komp Bangladesben kedden mintegy 200 emberrel a fedélzetén. A helyi rendőrség közlése szerint több mint 150 embernek nyoma veszett. Eddig harmincöt túlélőt mentettek ki a Megna folyóból. A kétszintes vízi jármű egy másik hajóval ütközött a folyó közepén. A baleset a fővárostól, Dakkától 32 kilométerre délre történt.

Az AP amerikai hírügynökség szerint legalább 18 ember vesztette életét a balesetben. Az áldozatok között volt egy fiatal anya is, akire gyermeke élettelen testébe kapaszkodva találtak rá a mentést végzők. "A halottak száma várhatóan még emelkedni fog, mivel valószínűleg többen a kompban ragadtak. Többet fogunk tudni az áldozatokról, ha sikerül kiemelni a vízből a komphajót" - mondta a helyi rendőrfőnök.

Mivel az utasok többsége éppen aludt, a túlélők beszámolója szerint az ütközés után hatalmas káosz alakult ki. A fedélzeten tartózkodók számát nehéz megbecsülni, mivel a hajók üzemeltetői ritkán vezetnek utaslistát. A rendőrfőnök szerint körülbelül kétszázan utazhattak a kompon, míg egy túlélő úgy vélte, legalább háromszázan voltak rajta.

A 160 milliós lakosságú Bangladesben a rossz hajók, a laza szabályozás és a vízi járművek túlzsúfoltsága miatt gyakoriak az ehhez hasonló kompbalesetek.

Forrás: AFP/