Izrael felrúgta a tűzszünetet a Gázai övezetben

Vágólapra másolva!
Egy napot élt a tűzszünet a Gázai övezetben, miután az izraeli légierő szerdára virradóra újra palesztin célpontokat bombázott.
Vágólapra másolva!

Törékenynek bizonyult az egyiptomi közvetítéssel tető alá hozott izraeli-palesztin tűzszünet; az izraeli légierő szerdára virradóan is támadott palesztin célpontokat a Gázai övezetben, válaszul a zsidó állam elleni rakétatámadásokra.

Az izraeli harci gépek két "terroristaállást" támadtak a Gázai övezet északi részén - közölte az izraeli hadsereg. Az izraeli rádió jelentése szerint előzőleg Grad rakéták csapódtak be egy határ menti izraeli településen, Netivótban, egy ember megsebesült.

Az Iszlám Dzsihád palesztin radikális szervezet többezres "győzelmi ünneplést" tartott kedd este a Gázai övezetben. A palesztinok péntektől négy napon át több mint 200 rakétát lőttek ki Izraelre. Az izraeli légierő erre válaszul végrehajtott légi csapásaiban 25 palesztin meghalt, legalább 70 megsebesült. Utoljára tavaly augusztusban voltak ilyen súlyos harci cselekmények a Gázai övezetben.